U Anto Đedović brojne vannastavne aktivnosti

Pored redovnih nastavnih aktivnosti, učenici i nastavnici škole “Anto Đedović” ovog mjeseca su učestvovali u brojnim vannastavnim aktivnostima.

Picture1

Od školske 2014/’15. godine OŠ ‘’Anto Đedović’’ je sa još tri osnovne škole u Crnoj Gori uključena u SEECEL Projekat. Centar za preduzetničko učenje Jugoistočne Evrope (SEECEL) je regionalna ustanova čija je misija da promoviše uključivanje preduzetničkog učenja i preduzetničke pismenosti u školama u osam zemalja Jugoistočne Evrope, među kojima je i Crna Gora.

Tako se započelo sa implementacijom preduzetničkog učenja u nastavi.

U okviru realizacije projekta Preduzetničko učenje, učenici su stečena znanja prezentovali u praksi na nedavno održanoj “Maslinijadi“. Mladi preduzetnici privukli su pažnju ukusno aranžiranim štandom, na kome su izložili suvenire motivisane maslinom. Oni su uz pomoć učitelja, vaspitača i nastavnika izradili predmete od različitih materijala i u raznovrsnim tehnikama: magnete od glinamola, slike na daskama, dekupaž na staklu, ukrase od kamenčića… Zahvaljujući učeničkim roditeljima, posjetioci štanda bili su u prilici da se posluže domaćim specijalitetima: priganicama, patišpanjem i sokom od šipka.

Picture2

Za dobre preduzetnike, neophodno je i poznavanje rukovanja finansijama i obavljanja platežnih transakcija, kao obavezan dio poslovanja poreskih obveznika. Učenicima IX razreda zato je veoma koristilo predavanje predstavnika Poreske uprave Crne Gore, koje je održano prije dva dana. Cilj predavanja je edukacija učenika osnovnih i srednjih škola o poreskom sistemu Crne Gore.

Advertisements

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s

%d bloggers like this: