Budi dio našeg tima

Postanite saradnik našeg sajta

Da biste postali saradnik našeg sajta i mogli da pišete o različitim temama iz školskog života, nastavnim i vannastavnim aktivnostima, potrebno je da se javite nastavniku informatike da bi vas informisao o postupku.

Postupak je sljedeći:

  1. potrebno je da imate otvoren E-mail nalog (ukoliko ga nemate možete se dogovoriti sa nastavnikom informatike da vam ga otvori u okviru grupe školskih E-mail naloga)
  2. sa aktivnim E-mailom treba otvoriti vlastiti nalog na WordPress-blogu; nalog se otvara veoma jednostavno, a ukoliko ima problema možete od nastavnika informatike dobiti detaljno uputstvo za otvaranje naloga
  3. javite nastavniku ime pod kojim je otvoren nalog na WordPressu i sačekate da vam nastavnik pošalje pozivnicu za saradnika na školskom sajtu
  4. u dobijenoj pozivnici potvrdite da prihvatate poziv za saradnika na školskom sajtu i već imate pristup sajtu i možete kreirati članke na školskom sajtu

Napomena: za učenike je veoma važno da imaju pismeno odobrenje roditelja za sve korake koje treba preduzeti kod otvaranja E-maila i naloga na WordPressu.

Nakon uključenja u tim za izradu školskog sajta treba da se upoznate sa uputstvom za kreiranje članaka, unošenje slika i drugih multimedijskih sadržaja u članak. Uputstvo možete dobiti od nastavnika informatike. Treba da koordinirate sa svim ostalim članovima tima za školski sajt da bi napravili raspodjelu tema, kako ne bi pisali o istim temama.

Kako kreirati članak na sajtu?

Klikom na donji link možete preuzeti uputstvo za kreiranje članka:

Kreiranje_članka

Kako napisati komentar?

Komentare ispod članaka i stranica sajta možete napisati tako što unesete svoje ime i email adresu, a zatim unesete tekst komentara u prostor za tekst. Po unošenju teksta, pošaljite ga. Nemojte se začuditi, ako vaš komentar ne vidite odmah. Komentari se prije objavljivanja šalju upravniku sajta na odobravanje, a tek onda objavljuju. Shvatićete zašto je to neophodno: da bi se izbjegli nepoželjni, nekulturni, uvrijedljivi i slični komentari. Da vaš komentar ne bi ostao neodobren, poštujte pravila:

  • pišite svoj tekst u skladu sa pravopisnim pravilima
  • u komentarima ne koristite pogrdne riječi, ne omalovažavajte i ne potcjenjujte nikog, ne vrijeđajte, ali to ne znači da ne treba da budete kritični. Čak je to i poželjno, ali na kulturan i dostojanstven način.
  • možete se nadovezivati na ranije komentare, ili pisati samostalne komentare.

Linkovi za test o saobraćaju:

A grupa

https://drive.google.com/open?id=1xst3tR68rRUHLiis3ZVjMPlaNG7Ac-niJatn0pebk3w

B grupa

https://drive.google.com/open?id=1uHYwZk3gof-wxYd1aRcv64vtENu4I8e3UR71MNj9vuo

3 reagovanja

  1. Vrlo je lako. 🙂

  2. Sajt je stvarno odlican i veoma je poucan.Mozemo dosta stvari da naucimo preko njega, a jos je i zabavan.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s

%d bloggers like this: